zk-logo-za-sajt

Prva faza naselja Zemunske kapije, na mestu nekadašnje vojne kasarne “Aleksa Dundić”, biće završena do septembra 2018. godine, a zainteresovani će prve stanove moći da kupe već od septembru ove godine, najavio je danas direktor Građevinske direkcije Srbije Nebojša Šurlan.

Ovo što sada možete videti iza nas je prva faza naselja koju će činiti tri zgrade sa površinom većom od 33.000 kvadratnih metara, kao i velika garaža, koja će se prostirati na 8.500 kvadrata. Stanovi će imati različite strukture, od garsonjere do četvorosobnih, imaće od 30 do 90 kvadrata – naveo je Šurlan prilikom obilaska radova.

zk-2

U okviru prve faze biće izgrađeno 323 stana, 240 garažnih mesta, 62 parking mesta u parteru, dok će u prizemlju jedne od zgrada biti šest lokala za komercijalne sadržaje.

Cena kvadrata u objektima prve faze kreće se od 1.300 do 1.493 evra po kvadratnom metru, bez PDV-a. S obzirom na to da veći broj naših kupaca to kupuje kao prvi stan, oni će PDV moći da refundiraju. Stanovi će biti u prodaji od septembra meseca – napominje Šurlan.

zk-3

Prva useljenja planirana su za novembar 2018. godine, a završetak celog projekta do kraja 2019. godine .

Radove je obišla i potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, koja je istakla da na ovom projektu zajedno rade domaći izvođači koji su na Beloj listi građevinskih izvođača.

Očekujem da će izvođači da obave ovaj posao u roku – istakla je ministarka.

zk-4

Stambeno-poslovni kompleks Zemunske kapije prostiraće se na površini od oko šest hektara, a 1.700 stanova biće raspoređeno u osam zgrada. Budućim stanarima na raspolaganju će biti i tri uređene parkovske površine sa dečjim igralištima i prostorom za odmor i rekreaciju, kao i centralni trg unutar naselja, zamišljen kao pešačka zona.