zk-logo-za-sajt

Прва фаза насеља Земунске капије, на месту некадашње војне касарне “Алекса Дундић”, биће завршена до септембра 2018. године, а заинтересовани ће прве станове моћи да купе већ од септембру ове године, најавио је данас директор Грађевинске дирекције Србије Небојша Шурлан.

Ово што сада можете видети иза нас је прва фаза насеља коју ће чинити три зграде са површином већом од 33.000 квадратних метара, као и велика гаража, која ће се простирати на 8.500 квадрата. Станови ће имати различите структуре, од гарсоњере до четворособних, имаће од 30 до 90 квадрата – навео је Шурлан приликом обиласка радова.

zk-2

У оквиру прве фазе биће изграђено 323 стана, 240 гаражних места, 62 паркинг места у партеру, док ће у приземљу једне од зграда бити шест локала за комерцијалне садржаје.

Цена квадрата у објектима прве фазе креће се од 1.300 до 1.493 евра по квадратном метру, без ПДВ-а. С обзиром на то да већи број наших купаца то купује као први стан, они ће ПДВ моћи да рефундирају. Станови ће бити у продаји од септембра месеца – напомиње Шурлан.

zk-3
Прва усељења планирана су за новембар 2018. године, а завршетак целог пројекта до краја 2019. године .
Радове је обишла и потпредседница Владе и министарка грађевинарства Зорана Михајловић, која је истакла да на овом пројекту заједно раде домаћи извођачи који су на Белој листи грађевинских извођача.

Очекујем да ће извођачи да обаве овај посао у року – истакла је министарка..

zk-4

Стамбено-пословни комплекс Земунске капије простираће се на површини од око шест хектара, а 1.700 станова биће распоређено у осам зграда. Будућим станарима на располагању ће бити и три уређене парковске површине са дечјим игралиштима и простором за одмор и рекреацију, као и централни трг унутар насеља, замишљен као пешачка зона.