Насеље Степа Степановић

Насеље Степа Степановић налази се 6 км од центра Београда, на простору комплекса бивше касарне “Степа Степановић” на Вождовцу. Поглед на јужну капију Београда, Авалски торањ и Храм Светог Саве, близина центра града, добра инфраструктура и мирно окружење представљају предности ове локације.

Стамбене зграде су груписане у седам одвојених целина, а интерном саобраћајном и пешачком мрежом повезане су са већ одстојећом инфраструктуром која окружује насеље.Цео концепт насеља се заснива на умереном саобраћају у оквиру комплекса, што обезбеђује приватност и мир станарима.

Зелене површине заузимају око 50 одсто слободних површина и чине насеље пријатним местом за живот. У склопу уређења партера посађена су стабла храста, јавора, брезе, ликвидамвара, зимзелени борови и кедрови, лаванда и друго украсно биље.

У комплексу су направљени бројни садржаји за рекреацију: три терена за мале спортове, шест дечијих игралишта са тартаном, стаза за боћање за старије житеље насеља и теретана на отвореном за све рекреативце. Сви потребни пратећи садржаји дефинисани су у складу са потребама за око 13.000 становника. Пројекат предвиђа две основне школе, две предшколске установе и депанданс вртића, пословно-комерцијални објекат, здравствену станицу и зелену пијацу.

 

Видео снимак насеља Степа Степановић

 

Карактеристике насеља

42 хектара насеља • 44 објекта • 4.616 станова од 33 до130 м2
146 локала • 1.430 гаражних места • 3.300 паркинг места
9,5км нових саобраћајница • функционална организација простора • зелене површине

СВИ СТАНОВИ У НАСЕЉУ СТЕПА СТЕПАНОВИЋ СУ ПРОДАТИ.

 

Мапа насеља Степа Степановић

 

 

Контакт

ГРАЂЕВИНСКА ДИРЕКЦИЈА СРБИЈЕ
Булевар Арсенија Чарнојевића 110
11150 Нови Београд, Србија
Тел: 011/3209 817, 3209 812, 3209 819
Радно време: понедељак-петак (8h -16h)

 

Апликација за подршку станарима
 

Актуелно

× Internet Explorer is missing updates required to view this site properly. Click here to update. OR even better, try out other great browsers, Chrome and Firefox are top of the best.